miercuri, 16 iunie 2010

Rasul si efectele sale

Norman Cousins autorul cărţii Anatomy of An Illness (Anatomia unei boli), a fost redactor al unei reviste celebre din Statele Unite, timp de aproape treizeci de ani. În 1964, a fost lovit de o boală de colagen. Avea dureri foarte mari. Orice mişcare a degetelor, a membrelor şi chiar a fălcii îi provoca un chin teribil. Îi era greu să se întoarcă în pat de pe o parte pe alta. Apoi i-au apărut pe tot corpul nişte umflături. După ce a fost pus diagnosticul, medicii i-au prescris tot felul de medicamente pentru dureri şi diferite sedative, precum aspirina, codeina şi pastile de somn. La un moment dat, organismul lui a început să reacţioneze la aceste medicamente şi i-au apărut nişte eczeme mai dureroase decât boala în sine. Se părea că Norman nu avea ce să mai spere, mai ales că numai unul din cinci sute de pacienţi se vindecă de această boală.

Într-un final, sătul de toate medicamentele şi de efectele lor secundare, a început să urmărească serialul de televiziune Camera ascunsă, care era foarte vizionat la vremea aceea. Stătea în pat şi râdea. Aproape imediat a observat o schimbare. Cu cât râdea mai mult, cu atât se simţea mai bine. Asistenta îi citea uneori poveşti amuzante care îl făceau să izbucnească în hohote de râs. Cu timpul, analizele au arătat că boala era spre vindecare. Umflăturile de pe corp au început să dispară şi omul s-a întors la serviciu. Acest bărbat, care la un moment dat de-abia reuşea să se întoarcă în pat de pe o parte pe alta, a reuşit în scurt timp să joace tenis, golf, să călărească şi să cânte la pian!
Nu susţinem că râsul este remediul pentru toate problemele medicale. Însă nu este nicio îndoială că atitudinea optimistă poate avea un efect pozitiv asupra sănătăţii.

Sursa:http://www.studiu-biblic.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu