sâmbătă, 19 iunie 2010

Gandul saptamanii

"Cine este omul, care doreşte viaţa, şi vrea să aibă parte de zile fericite? Fereşte-ţi limba de rău, şi buzele de cuvinte înşelătoare! Depărtează-te de rău şi fă binele; caută pacea şi aleargă după ea! "Psalm 34:12-14
    Fiecare dintre noi dorim sa traim in pace si liniste,dorim fericire si zile senine.Este posibil oare?Avem mai sus un text care ne invata ce-ar trebui sa facem pentru a avea parte de zile fericite si linistite.
   " Fereste-ti limba de rau si buzele de cuvinte inselatoare"  -Intodeauna ar trebui sa rostim adevarul,.sa ne ferim de barfa,de clevetire,de cuvinte fara rost care ar putea leza pe semenul nostru si care ar aduce si asupra sufletului nostru neliniste si zbucium inutil.
   " Departeaza-te de rau si fa binele "-Sa fugim cat mai departe de lucrurile rele,de ispitele care ne ies zilnic in cale,sa invatam sa spunem NU raului,dar sa nu ne dam in laturi de a face bine ,de a ajuta.de a spune o vorba buna.
    "Cauta pacea si alearga dupa ea" -Nu este de-ajuns sa traim in pace ci s-o cautam,sa alergam dupa ea.Cum putem cauta pacea?Cunoscandu-l pe Hristos si urmandu-i exemplul.Pacea nu vine de la sine,nu este un lucru pasiv, trebuie sa lucrezi pentru a o avea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu