duminică, 21 februarie 2010

Zvon

Intr-o dimineata, un barbat a intrat in cabinetul unui medic cunoscut. Un ziar local publicase un articol despre acel barbat, criticandu-i cu severitate comportamentul. Barbatul ceru un sfat medicului, daca este cazul sa actioneze in justitie pe autorul articolului sau sa ceara sa fie tiparite scuzele de rigoare.
Medicul a ascultat calm tipetele acelui barbat. La urma, i-a dat urmatoarele sfaturi: "Dragul meu, eu nu as face nimic. Jumatate din oamenii care au luat ziarul, nu au vazut articolul. Jumatate din oamenii care l-au citit, nu l-au inteles. Jumatate din cei ce l-au inteles, nu l-au crezut. Pentru jumatate din cei ce l-au crezut, articolul a fost fara importanta."
Cele mai multe zvonuri, daca le ignoram, vor muri in mod natural in scurt timp. Un singur lucru este sigur: prietenii nostrii nu le vor crede. Ce paguba ca nu se pune impozit pe zvonuri! Ce venituri ar avea statul din aceasta afacere! A vorbi din auzite inseamna a minti pe jumatate. O istorie nu se scurteaza spunand-o la altii. Daca oamenii ar spune numai ceea ce este adevarat, ce lume pasnica am vedea!
Fiti iuti la munca si inceti la a da atentie zvonurilor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu