joi, 29 aprilie 2010

Biserica spital

Am auzit frecvent folosindu-se comparatia bisericii cu spitalul. Si, intr-adevar, intr-un anumit sens, biserica ar trebui sa fie un loc de vindecare spirituala, emotionala, sociala, morala, si psihologica. Dar, ca in orice spital, pacientii sunt in diferite faze ale bolii, iar bolile sunt si ele diferite. Iar procesul de vindecare este inceput diferit, precum si tratamentul. Unii sunt in tratament pe viata!
Vizitand spitalul o singura data nu te vindeci. La fel si biserica, nu este suficient sa ii calci pragul o singura data, sau de doua ori pe an. Unii au nevoie de terapie intensiva, altii de tratament sub supraveghere. In nici un caz spitalul nu este o institutie perfecta, si nici biserica nu este perfecta. Ambele sunt centre de refacere unde gasesti multa mizerie si imperfectiune.
Dar . . . capacitatea de a face fata “mizeriei” este un semn al maturitatii. Isus nu s-a rusinat sa fie vazut in compania oamenilor considerati “murdari” in societate. Dimpotriva, era relaxat in compania pacatosilor. Chiar mai mult, ii iubea pe acesti oameni, iar ei capatau sentimentul ca au sansa de a ajunge in Imparatia cerurilor.

Posted in Biserica, Intelligent church, Religie, Spiritualitate, Steve Chalke |

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu