miercuri, 3 octombrie 2012

Ganduri....

         ''Ce ma surprinde cel mai mult la umanitate? Omul.
Isi sacrifica sanatatea pentru a face bani.
Apoi isi sacrifica banii pentru a-si recupera sanatatea.
Apoi este atat de nerabdator cu gandul la viitor incat nu se bucura de prezent.
Rezultatul este ca nu traieste in prezent,dar nici in viitor.
Traieste de parca n-ar muri niciodata si apoi moare fara sa fi trait."

                      - Dalai Lama -

Un comentariu:

  1. Un joc de cuvinte care n-as spune ca nu sunt adevarate, insa lasa pe cititor singur sa inteleaga esenta si totusi mie imi pare lasata nefinalizata ideea vietii.
    Oricum omul se va opri doar la aceste cuvinte frumoase, intelepte si drepte fara sa inteleaga ca de fapt acestea sunt doar o usa, iar ceea ce este dincolo de ea de fapt nici nu s-a amintit.
    E daca vreti doar descrierea meniulul fara sa-i fie atribuit. Omul il va citi si va ramane tot flamand fiindca nu e interesat din cauza ca dureaza ceva timp sa il procure. Ori timpul pentru el inseamna bani si nu viata, cum ar trebuii. Admira aceasta usa frumos lucrata si pleaca la ale lui, fara sa o deschida si sa caute dincolo de ceea ce nu se vede aici. Asta fiindca suntem invatati ca tot ceea ce se vede aici inseamna totul si nimic nu este mai inselator decat acest gand. Dar cum spune si biblia ca: < multe cai i se par omului bune dar la urma se vad ca duc la moarte>. Majoritatea vor vedea dupa moarte alegerea facuta si cine va fi multumit atuncea?
    Doar cei ce au intrat pe acea usa(care se cheama ISUS HRISTOS). Din pacate nici Dalai Lama nu a ajuns sa cunoasca ce este dincolo de usa. Daca ar fi stiut ar fi aratat directia buna si nu ar fi lasat omul in deriva. O jumatate de adevar este (sau duce la) tot o minciuna intreaga.

    RăspundețiȘtergere