sâmbătă, 20 martie 2010

Amabilitatea

Prea multi zei,prea multe crezuri,
Prea multi pasi batuti de vant,
Dupa simpla bunatate
Plange acest trist pamant.
               -Ella Wheeler Wilcox-


      In societatea de astazi amabilitatea este socotita o slabiciune mai ales de catre cei materialisti,egoisti sau meschini.Cu riscul de a fi considerati slabi,in aparenta numai,alegeti sa fiti amabili fiindca, in realitate un om amabil este puternic,cu multa stapanire de sine,grijuliu cu cei din jur,placut, politicos,agreabil, atragator,delicat,serviabil si prietenos.Fii amabil cu toti,accepta fiecare persoana pentru valoarea ei indiferent de starea materiala,profesie sau nationalitate.Cateva motive pentru a fi amabili:
                  -Merita sa fii amabil cu orice om din lume.Dumnezeu nu a creat niciodata fiinte umane inferioare,orice om merita respect si demnitate.
                  -Capatam de la viata ceea ce am investit in ea.Modul cum ii tratam pe altii este modul cum vom fi si noi tratati.
                  -Nu vom pierde fiind amabili.
      Este adevarat ca unii oameni vor profita de bunatatea noastra si o vor considera slabiciune,insa pe termen lung bunatatea va triumfa.Dragostea,bunatatea pentru cei din jur este o atitudine,un act de vointa,un mod de comportament si nu o emotie.Daca suntem amabili cu cei din jur,ceilalti ne vor raspunde in acelasi mod si vom da tot ce putem mai bine unii pentru altii.

2 comentarii:

  1. Recent am citit undeva ca adevarata amabilitate trebuie sa fie princiar o chestiune de caracter si apoi de educatie.Si ca sa fim seriosi: de ce ai mai fi amabil cu o anumita persoana atunci cand e clar ca nu esti respectat?Nu pentru ca esti mai slab si nu vrei sa superi si sa deranjezi? Sau poate pentru ca iti dai seama ca n-ai cu cine si lasi de la tine ca sa fie bine?

    RăspundețiȘtergere
  2. Si caracterul cum se cladeste,nu caramida cu caramida??Nu alegand zilnic sa fii bun,sa fii amabil,sa fii politicos,sa respecti??Nu toata viata noastra este o alegere?S-apoi cred ca dai dovada de tarie de caracter cand te porti cu amabilitate si cu cel care nu te-a respectat si nicidecum nu dai dovada de slabiciune.Slab esti cand raspunzi cu aceeasi moneda,tocmai atunci te cobori la nivelul lui.

    RăspundețiȘtergere