1. Pune lanturi limbii tale. Spune intotdeauna mai putin decat gandesti.
2. Fa promisiuni putine, si implineste-le indiferent cat te-ar costa.
3. Nu lasa sa treaca nici o ocazie de a spune lucruri bune si incurajatoare cuiva. Lauda munca facuta bine indiferent de cine este facuta.
4. Fii interesat de ceilalti – interesat de cautarile lor, de prosperitate lor, de familia lor. Fii fericit cu cei ce se bucura, si plangi cu cei ce plang.
5. Fii umil cu oricine te intalnesti, si fa-l sa se simta ca o persoana importanta.
6. Fii placut; Fii mereu cu zambetul pe buze. Ascunde-ti durerea, ingrijorarile si dezamagirile.
7. Pastreaza-ti mintea deschisa la intrebarile contestabile. Discuta si nu argumenta. Este marca unei minti intelepte cand nu esti de acord sa poti fi totusi prietenos.
8. Vorbeste despre virtuti, daca ai, si refuza sa vorbesti despre vicii. Descurajeaza barfa, si fa o regula sa nu spui nimic despre altul decat daca este bun.
9. Fii atent cu sentimentele celor din jur. Umorul si buna dispozitie pe seama altora rareori merita efort, ele ranesc acolo unde te astepti mai putin.
10. Nu da atentie rautatilor spuse de cei din jur. Traieste ca si cum nimeni nu le-ar crede. Nu fii prea ingrijorat de taxele tale. Fa-ti munca, fii linistit, pastreaza-ti buna dispozitie, uita-te pe tine si vei fi respectat si rasplatit.
Preluat de la http://www.cercetatiscripturile.org/
Fragilă Lăcrămioară, încerc de-o oră să aplic cu adevărat bune cele zece porunci ale tale, dar nu reuşesc cu nici una! Inseamnă că închise mi-s căile "vietii linistite". Mă consolez cu o lege a fizicii, după care şi moleculele se tot ciocnesc aiurea, in lumea lor adâncă. Iar eu, din păcate, sunt un pumn de molecule! Tu cum reuşeşti? Învaţă-mă, fii bună!
RăspundețiȘtergere