miercuri, 14 decembrie 2011

Crezul optimistului



Promit…
... •Sa fiu atat de puternic(a) incat nimic sa nu imi tulbure linistea sufleteasca.
•Sa vorbesc despre sanatate, fericire si prosperitate fiecarei persoane pe care o intalnesc.
•Sa imi fac toti prietenii sa simta ca exista ceva valoros in fiecare dintre ei.
•Sa vad partea buna a lucrurilor si sa-mi transform optimismul in realitate.
•Sa ma gandesc doar la ce e mai bun, sa muncesc pentru ce e mai bun si sa ma astept doar ce e mai bun.
•Sa fiu la fel de entuziast(a) pentru succesul altora precum sunt pentru succesul meu.
•Sa uit greselile trecutului si sa ma concentrez asupra realizarilor marete din viitor.
•Sa fiu vesel(a) tot timpul si sa ofer un zambet fiecarei fiinte pe care o intalnesc.
•Sa dedic atat de mult timp dezvoltarii proprii incat sa nu am timp sa-i critic pe altii.
•Sa fiu prea mare ca sa ma ingrijorez, prea nobil(a) ca sa ma infurii, prea puternic(a) ca sa ma tem si prea fericit(a) pentru a tolera existenta necazurilor.
•Sa gandesc bine despre mine si sa spun asta lumii intregi, nu in cuvinte mari, ci in fapte marete.
•Sa traiesc cu credinta ca intreaga lume este de partea mea, atata vreme cat sunt sincer(a) cu ce e mai bun in mine."

sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Incurajari


"Pluteste drept inainte si, daca pamantul pe care-l cauti nu exista, fii sigur ca Dumnezeu il va crea intr-adins pentru a-ti rasplati indrazneala".
(Regina Izabela catre Cristofor Columb)

"Marile spirite s-au confruntat dintotdeauna cu o opozitie violenta din partea mintilor mediocre" - Albert Einstein



miercuri, 16 noiembrie 2011

Metafora terapeutica

“Dacă cineva îi cere lui Dumnezeu curaj sau putere, Dumnezeu nu-i dă curaj sau putere, ci oportunităţi în care să descopere că are curaj, că are putere!”
A fost odată un rege care avea o fiică deşteaptă foc şi foarte frumoasă. Prinţesa suferea însă de o boală misterioasă. Pe măsură ce creştea, mâinile şi picioarele-i slăbeau, în timp ce auzul şi văzul i se împuţinau. O mulţime de doctori încercaseră să o vindece, dar în zadar. Într-o zi, la curte sosi un bătrân despre care se spunea că ar cunoaşte secretul vieţii. Toţi curtenii se grăbiră să-l roage să vină în ajutorul prinţesei bolnave. Bătrânul îi dădu copilei un coşuleţ de nuiele cu capac, şi-i spuse:
- Ia-l şi ai grijă de el. Te va vindeca…
Nerăbdătoare şi plină de bucurie, prinţesa deschise capacul, dar ceea ce văzu o umplu de uimire şi de tristeţe. În coşuleţ era un copil, doborât de boală, şi mai nenorocit şi mai suferind decât ea. Prinţesa îşi lăsă sufletul cuprins de compătimire şi, în ciuda durerilor, luă copilul în braţe şi începu să-l îngrijească. Trecură luni, iar prinţesa nu avea ochi decât pentru copil. Îl hrănea, îl mângâia, îi surâdea, îl veghea nopţile, îi vorbea cu duioşie, chiar dacă toate acestea îi pricinuiau o mare suferinţă şi oboseală.
La aproape şapte ani după acestea… se petrecu ceva de necrezut. Într-o dimineaţă, copilul începu să zâmbească şi să meargă. Prinţesa îl luă în braţe şi începu să danseze râzând şi cântând, uşoară şi nespus de frumoasă cum nu mai fusese de multă vreme. Fără să-şi dea seamă se vindecase şi ea…
“Doamne, când mi-e foame, trimite-mi pe cineva care are nevoie de hrană;
când mi-e sete, trimite-mi pe cineva care are nevoie de apă;
când mi-e frig, trimite-mi pe cineva care trebuie încălzit;
când sufăr, trimite-mi pe cineva pe care să mângâi;
când crucea mea începe să fie prea grea, dă-mi crucea altuia s-o împart cu el;
când sunt sărac, adu-mi pe cineva care este în nevoie;
când nu am timp, dă-mi pe cineva pe care să-l ajut o clipă;
când mă simt descurajat, trimite-mi pe cineva pe care să-l încurajez;
când simt nevoia de a fi înţeles, dă-mi pe cineva care să aibă nevoie de înţelegerea mea;
când aş vrea ca cineva să aibă grijă de mine, trimite-mi pe cineva de care să am grijă;
când mă gândesc la mine, îndreaptă-mi gândurile către alţii…”


(Bruno Ferrero)

vineri, 4 noiembrie 2011

Dumnezeu este la datorie

  "Orice se intampla in viata este spre binele nostru... asa ca inceteaza sa-ti mai faci griji pentru viitor si uita trecutul! Dupa evenimentele de la 11 septembrie, o firma a invitat membrii ramasi ai altor firme care fusesera afectate de atentate sa imparta spatiul de birouri ramas disponibil. La una din intalnirile de dimineata, seful serviciului de securitate a spus povestile acelor oameni ramasi in viata... si motivele lor au fost toate lucruri "MICI": Asa cum probabil ati mai auzit, directorul firmei a supravietuit in ziua aceea fiindca fiul lui incepuse gradinita. Un altul a ramas in viata fiindca iesise sa cumpere gogosi. O femeie a intarziat la serviciu fiindca nu sunase ceasul desteptator. Un altul a pierdut autobuzul. Un altul si-a murdarit hainele cu mancare la micul dejun si a trebuit sa se schimbe. Altuia nu i-a pornit masina. Unul s-a intors sa raspunda la telefon. Copilul altuia nu a fost gata la timp pentru a fi dus la scoala. Altul nu a gasit un taxi. Exemplul care i-a uimit pe toti a fost al unui om care se incaltase cu o pereche de pantofi noi in dimineata aceea. Pe drum spre serviciu l-au ros pantofii si s-a oprit la farmacie sa cumpere leucoplast. De aceea este in viata astazi. Acum, cand ma intepenesc in trafic, pierd un lift, ma intorc din drum sa raspund la telefon.... adica toate acele lucruri marunte care ma enerveaza, ma gandesc ca probabil acela este locul in care Dumnezeu vrea ca eu sa ma aflu in acel moment... Data viitoare cand dimineata ta pare ca incepe prost, cand copiii se imbraca prea incet, nu gasesti cheile masinii, prinzi toate semafoarele pe rosu, nu te simti suparat sau frustrat. Dumnezeu este la datorie, datoria de a veghea asupra ta."

duminică, 30 octombrie 2011

Pur si simplu crud

SIMPLY RAW: Reversing Diabetes in 30 Days – PUR SI SIMPLU CRUD: Dand inapoi diabetul, in 30 de zile - CUM SE VINDECA DIABETUL. from Truth Make You Free on Vimeo.


Sacrificati cateva minute pentru a afla cum se poate vindeca diabetul in 30 de zile.Aveti aici marturia unor oameni simpli care sub indrumarea unui medic din Arizona si-au schimbat complet modul de alimentatie si astfel au reusit sa tina glicemia sub control.

vineri, 21 octombrie 2011

Forks over Knives

http://documentare.digitalarena.ro/furculite-in-loc-de-cutite-2011/


             Lansat în luna martie a acestui an, Forks over Knives, filmul cineastului independent Lee Fulkerson, examinează în profunzime afirmaţia radicală că majoritatea bolilor degenerative care ne afectează - dacă nu cumva, chiar toate - ar putea fi ţinute sub control sau chiar obligate să involueze, prin eliminarea din dieta noastră zilnică a oricărui aliment de origine animală şi a alimentelor cu grad înalt de procesare, folosind drept argumentaţie odiseea chirurgului dr. Caldwell Esselstyn şi a biochimistului nutriţionist dr. T. Colin Campbell, doi eminenţi cercetători, într-un domeniu de pionierat, poate, al alimentaţiei exclusiv vegetariene.

miercuri, 31 august 2011

Sfat

Alegeţi-vă bine prietenii – prietenii adevăraţi sunt rari! Adevăraţii prieteni sunt cei cărora chiar le pasă.Prietenia este ca şi un copac sub care te poţi adăposti.Prieten îţi este cel ce ştie totul despre tine şi totuşi te place.Prietenia este ca şi vinul: se face mai bună cu trecerea timpului.Prietenii sunt ca şi curcubeul: îţi luminează viaţa când ai trecut printr-o furtună.Să ai bani şi să ai prieteni este uşor; să nu ai bani şi să ai prieteni este o realizare.

duminică, 31 iulie 2011

Pilda samuraiului

“ Langa Tokyo traia un vestit razboinic Samurai, care a decis sa-i indrume pe cei tineri in budismul Zen. Se spune ca in ciuda varstei inaintate, el putea infrange orice adversar.
Intr-o dupa-amiaza, un luptator - cunoscut pentru lipsa lui de scrupule - a ajuns in localitatea unde traia batranul Samurai. Era cunoscut pentru tehnicile lui de a provoca la lupta, astepta pana cand adversarul facea prima miscare si apoi contraataca cu viteza. Tanarul luptator nu pierduse inca nici o lupta. Auzind de reputatia Samuraiului, a decis sa-l invinga pentru a-si mari faima. Toti studentii erau impotriva luptei, dar batranul Samurai a acceptat provocarea.
S-au adunat toti in piata din centrul orasului, iar tanarul a inceput sa-l insulte pe Samurai. A aruncat cateva pietre in directia lui, l-a scuipat in fata, i-a aruncat toate insultele ce exista sub soare, i-a insultat pana si pe stramosii sai. Timp de cateva ore, a facut totul pentru a-l provoca pe maestru, dar batranul ramanea impasibil.
La sfarsitul dupa-amiezii, simtindu-se obosit si umilit, razboinicul a abandonat si a plecat.
Deceptionati de faptul ca maestrul primise atat de multe insulte si provocari, studentii l-au intrebat:
- Cum ai putut rabda atat de multa umilinta? De ce nu ti-ai folosit spada, chiar daca stiai ca ai fi pierdut, in loc sa-ti expui lasitatea in fata tuturor?
- Daca cineva vine la tine cu un dar si tu nu il primesti, cui apartine darul? intreba Samuraiul.
- Celui care ti l-a oferit, replica unul dintre discipoli.
- Ei bine la fel stau lucrurile si cu orice ura, manie, insulta sau invidie, spuse Maestrul. Cand nu sunt acceptate, continua sa apartina celui care le-a purtat.“

joi, 30 iunie 2011

Despre adevar

 „Cel care dă un sfat bun, construieşte cu o mână; cel care dă un sfat şi un exemplu bun, construieşte cu amândouă; dar cel care dă un sfat bun şi un exemplu rău, construieşte cu o mână şi dărâmă cu cealaltă.”-Sir Francis Bacon 

 „Adevărul e a şti totdeauna ce se cade să faci. Mai greu este să duci la îndeplinire ceea ce trebuie”  -Robert Schuller
  
„Când oamenii încetează să mai creadă în Dumnezeu, nu mai cred în nimic. Când încetează să mai creadă în adevăr, cred în orice.”-Malcolm Muggeridge 

 „Apropie-te de fiecare nouă problemă nu pentru a găsi ceea ce speri că va fi acolo, ci pentru a afla adevărul, realităţile cărora va trebui să le ţii piept.”-Bernard Baruch


sâmbătă, 21 mai 2011

Mandria si rusinea

Mândria umblă cu nasul pe sus.
Ruşinea e tot timpul cu faţa în batistă.
Mândria ar face orice să urce pe piedestral, fie şi numai câteva secunde.
Ruşinea vrea să treacă neobservată. Întotdeauna.
Mândria nu se sfieşte să susţină în gura mare o prostie imensă cât Pacificul.
Ruşinea nu-ndrăzneşte să argumenteze în şoaptă nici măcar cu adevărul.

Mândria e elefantul din magazinul cu porţelanuri. Dărâmă toate rafturile dintr-o mişcare.
Ruşinea nu le mişcă, nu le atinge, aşa că porţelanurile zac nestrălucitoare în praf.
Mândria zice: "Pot muta singură munţii"!
Ruşinea zice: "Eu nu-s în stare de nimic".
Mândria te îndepărtează.
Ruşinea te împiedică.
Mândria e un puseu de mizantropie.
Ruşinea e o vervă de naivitate.
Dacă mândria e narcisism la vedere, ruşinea e egoism ascuns.
Deşi par diferite, amândouă se trag din aceeaşi rădăcină, sunt surori, amândouă ne alimentează cu sentimente ce au acelaşi efect – ne ţin departe de Tatăl nostru!
Să vă fie ruşine când vreţi să fiţi mândri, dar să fiţi mândri când veţi fi ruşinoşi!


                              Sursa:  http://www.azsnucsoara.org

miercuri, 20 aprilie 2011

Pentru cine?...

Omule cu mintea plina,dute-o-clipa in gradina,
Treci prin vaile-nflorite si te uita la sulfina!
La bujori,la margarite,la conduri,la inimioare,
La gherghina din carare,
La naframa de matase,ce ne-o daruie ciclama!
Lasa-te sa te desfete,ochii-adanci de violete,
Clopoteii cu trei cupe si narcisele trompete!
Si ia seama!
Daca inima-ti ramane,ca un bulgar,ca o piatra,
........ca un bolovan in vatra......
Leapad-o!....Zdrobeste-o-n cioburi!
Sparge-o pe ilau cu dalta!
Si apleaca-te in ruga....sa ceri alta!!!!
Dar,de simti o-nseninare,un suras si o blandete,
Care vine sa te-aline..de povara..de tristete,
Tu.....apleaca-te si spune:
"Surioara,pentru cine..spune pentru cine oare,
E atata frumusete,e atata gingasie intr-o floare?"
"Pentru cine?....Pentru om!
Pentru voi,Fauritorul,si-a ascuns in floare dorul...
In petalele de aur,de fior si de lumina....
Ca in opera divina..sa cunoasteti.....AUTORUL!"
(Costache Ioanid)

duminică, 10 aprilie 2011

Sfaturi

Aminteste-ti aceste sfaturi simple pentru fericire:
1. Elibereaza-ti inima de ura. 
2. Elibereaza-ti mintea de griji. 
3. Traieste cu simplitate. 
4. Daruieste mai mult. 
5. Renunta la asteptari.

miercuri, 9 martie 2011

Poem

”În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înțeles că în toate împrejurările, mă aflam la locul potrivit, în momentul potrivit.
Și atunci, am putut să mă liniștesc.
Astăzi, știu că aceasta se numește … Stimă de sine.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am realizat că neliniștea și suferința mea emoțională, nu erau nimic altceva decât semnalul că merg împotriva convingerilor mele.
Astăzi, știu că aceasta se numește … Autenticitate.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să doresc o viață diferită și am început să înțeleg că tot ceea ce mi se întâmplă, contribuie la dezvoltarea mea personală.
Astăzi, știu că aceasta se numeste … Maturitate.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să realizez că este o greșeală să forțez o situație sau o persoană, cu singurul scop de a obține ceea ce doresc, știind foarte bine că nici acea persoană, nici eu însumi nu suntem pregătiți și că nu este momentul …
Astăzi, știu că aceasta se numește … Respect.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să mă eliberez de tot ceea ce nu era benefic … Persoane, situații, tot ceea ce îmi consumă energia. La început, rațiunea mea numea asta egoism.
Astăzi, știu că aceasta se numește … Amor propriu.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să-mi mai fie teamă de timpul liber și am renunțat să mai fac planuri mari, am abandonat Mega-proiectele de viitor. Astăzi fac ceea ce este corect, ceea ce îmi place, când îmi place și în ritmul meu.
Astăzi, știu că aceasta se numește … Simplitate.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să mai caut să am întotdeauna dreptate şi mi-am dat seama de cât de multe ori m-am înșelat.
Astăzi, am descoperit … Modestia.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să retrăiesc trecutul şi să mă preocup de viitor. Astăzi, trăiesc prezentul, acolo unde se petrece întreaga viață. Astăzi trăiesc clipa fiecărei zile.
Și aceasta se numeste … Plenitudine.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înteles că rațiunea mă poate înşela şi dezamăgi. Dar dacă o pun în slujba inimii mele, ea devine un aliat foarte prețios.
şi toate acestea înseamnă … Să ştii să trăiești cu adevărat.”

Charlie Chaplin

marți, 1 martie 2011

Citate

1.,,Oamenii spun adesea că motivația nu durează prea mult. Ei bine, nici
baia. De accea, este recomandată zilnic” (Zig Ziglar)
2. „Dacă oamenii din jurul tău nu au nici o direcție în viață, sau dacă aceștia
te trag în jos, scapă de ei. Oamenii negativi te pot aduce la epuizare într-o
clipită și te pot îndepărta de visurile tale” (Ervin Johnson)
3. „Nu lua în seamă criticile; nu s-a ridicat nici o statuie în cinstea unei guri
rele” (Jean Sibelius, compozitor)
4.„Nu putem schimba un lucru până când nu-l acceptăm” (C.G. Jung)
5. „Ceea ce-i tulbură pe oameni nu sunt lucrurile, ci ideile pe care și le fac ei despre lucruri” (Epictet
6.„ Ne construim viața prin fiecare gând. Și câteodată se întâmplă să schimbi
un gând . De ce mi s-a întâmplat tocmai mie asta?  Totul face parte
dintr-un plan divin și există un scop pentru asta, iar alegerea mea se rezumă
la a adopta cea mai bună reacție posibilă” (Dee Wallace Stone)
7. „Stai paznic la ușa minții tale” (Anthony Robbins)
8. „Nu lăsa niciodată imaginația limitată a altora să te limiteze” (Mae
Jemison, astronaut)
9. „Nu știu care e cheia succesului, dar cheia eșecului e să încerci să
mulțumești pe toată lumea” (Bill Cosby)
10. „Alerg numai când sunt nevoită. Când pleacă dubița cu înghețată”
(Wendy Liebman)
11. „ Dacă soțul tău nu poate să adoarmă, poți să-l ajuți începând să vorbești
cu el despre relația voastra” (Rita Rudner, comediant)
12. „În fiecare relație, în fiecare clipă îi învățăm pe ceilalți fie ce este
dragostea, fie ce este frica.” (Marianne Williamson)
13. „Am învățat din experiență că, în esență, fericirea sau nefericirea fiecaruia atârnă de dispoziția noastră, și nu de circumstanțe.” (Martha
Washington)
14. „ Ne comportăm ca și cum confortul și luxul ar fi necesitățile cele mai
importante în viață, când, de fapt, tot ce avem nevoie ca să fim fericiți este
ceva care să ne entuziasmeze.” (Albert Einstein)
15. „Dacă stai departe de foc nu înseamnă că trăiești, ci că, pur și simplu
supraviețuiești.” (Garth Brookes)
16. „Oricine renunță să învețe este bătrân, chiar dacă are 20 sau 80 de ani.
Oricine continuă să învețe rămâne tânăr. Cel mai important lucru în viață este să-ți păstrezi propria minte tânără.” (Henry Ford)
17. „Dacă așteptăm până când totul, dar absolut totul este gata, nu ne vom
apuca niciodată de nimic.” (Ivan Turgheniev)
18. „Perlele nu se află la mal. Dacă vrei una, trebuie să te scufunzi în mare
după ea.” (proverb chinezesc)
19. „Nu contează când te pui pe treabă, atâta timp cât o faci acum.” (W Edward Denning)

sâmbătă, 19 februarie 2011

Brancusi 135 ani de la nastere

O pasăre a intrat, odată, prin fereastra Atelierului meu. Şi încerca să iasă bătând în geam şi nu găsea ieşirea - căci se lovea mereu de sticlă. S-a aşezat apoi să se odihnească. Şi a încercat din nou şi a ieşit. Sculptura este la fel: dacă găseşti acel geam (acea ieşire), te ridici înspre cer, intri în împărăţia cerurilor...

În timpul copilăriei – am dormit în pat. În timpul adolescenţei – am aşteptat la uşă. În timpul maturităţii - am zburat înspre ceruri!

În sufletul meu nu a fost niciodată loc pentru invidie - nici pentru ură, ci numai pentru acea bucurie, pe care o poţi culege de oriunde şi oricând. Consider că ceea ce ne face să trăim cu adevărat, este sentimentul permanentei noastre copilării în viaţă.

Să fii abil e ceva, dar să fii cinstit, asta merită osteneală.

Eliberează-te de pasiuni, eliberează-te de pofte, eliberează-te de greşeli – acestea sunt trei precepte, zale şi scut, pentru orice Spirit. Purtând această armură, eşti puternic în contra răului - devii invulnerabil.

Suferinţele îl întăresc pe om, şi sunt mai necesare decât orice plăcere, pentru formarea unui mare caracter.

Trebuie să încerci necontenit să urci foarte sus, dacă vrei să poţi să vezi foarte departe.
Oamenii văd lumea ca pe o piramidă fatală; şi se înghesuiesc înăuntru-i, pentru a ajunge cât mai sus, înspre vârfu-i; drept pentru care se şi sfâşie între ei şi sunt cu totul nefericiţi (nemulţumiţi)... Pe când, dimpotrivă, dacă ar creşte şi s-ar împlini în chip firesc, dacă s-ar dezvolta ca şi spicul de grâu pe câmpie, fiecare ar fi ceea ce trebuie să fie, sau ar putea fi...

Oamenii nu îşi mai dau seama de bucuria de a trăi, pentru că nici nu mai ştiu să privească minunile Naturii.

Lucrurile nu sunt greu de făcut. Greu este să te pui în starea de a le face.


citat din Constantin BrâncuşiTrimite prin e-mailSemnalează o problemă/completareCitate similare

duminică, 16 ianuarie 2011

Amerindieni - cod de etica

1. Trezeste-te impreuna cu Soarele si fa-ti rugaciunea. Roaga-te singur. Roaga-te des. Marele Spirit te va asculta, trebuie doar sa-i vorbesti.
2. Fii tolerant cu cei care s-au pierdut pe cale. Ignoranta, Inselatoria, Mania, Invidia/Gelozia si Lacomia, acestea izvorasc din instrainarea de Suflet. Roaga-te pentru acesti oameni, ca si ei sa-si gaseasca indrumare.
3. Cauta-te pe tine, prin tine. Nu lasa ca altii sa-ti impuna pe ce cale sa mergi. Este calea ta, si tu mergi pe ea. Altii pot sa mearga eventual alaturi de tine, insa nimeni altcineva nu poate sa traiasca viata ta.
4. Poarta-te cu oaspetii care iti intra in casa cu multa consideratie. Serveste-le mancarea cea mai buna, da-le patul cel mai bun si onoreaza-i cu bunavointa si respect.
5. Nu fura ceea ce nu este al tau, nici de la alta persoana, nici de la o comunitate, nici din natura. Daca nu ti-a fost oferit sau daca nu ai muncit pentru el, atunci nu-ti apartine.
6. Respecta toate lucrurile care se afla pe acest pamant – toti oamenii, fiintele, toate plantele.
7. Onoreaza gandurile, dorintele si cuvintele oamenilor cu care intri in contact. Niciodata sa nu intrerupi pe altul care vorbeste, nici sa nu razi de el si nici sa nu ii copiezi comportamentul in batjocura. Permite fiecarui om dreptul la exprimare personala.
8. Nu vorbi niciodata de rau pe altii. Energia rautatii pe care o emiti catre Univers va veni inapoi catre tine multiplicata.
9. Toti oamenii fac greseli. Si toate greselile pot fi iertate.
10. Gandurile rele produc imbolnavirea mintii, a trupului si a spiritului. Practica Optimismul.
11. Natura nu este aici Pentru noi, ci este Parte din noi. Toti facem parte din Familia Planetara.
12. Copiii sunt semintele viitorului nostru. Planteaza iubirea in inimile lor, si uda aceasta iubire cu intelepciunea si lectiile vietii. Copiii au nevoie de spatiu ca sa creasca, asigura-le acest spatiu.
13. Evita sa ranesti inimile altora, fii constient ca ranind pe altul, otrava durerii se va intoarce inapoi la tine.
14. Fii cinstit intotdeauna. Corectitudinea este un test de Vointa in acest Univers.
15. Pastreaza-te echilibrat; sinele tau mental, sinele tau spiritual, sinele tau emotional, sinele tau fizic, incearca sa le pastrezi puternice, pure si sanatoase. Activitatea fizica da forta mintii. Bogatia spirituala vindeca problemele emotionale.
16. Ia decizii constiente legate de cine intentionezi sa fii si cum intentionezi sa reactionezi. Asuma-ti responsabilitatea pentru propriile actiuni.
17. Respecta spatiul personal al celorlalti. Nu te atinge de proprietatea altora, in special de obiectele de cult religios. Asa ceva este un lucru interzis.
18. Fii cinstit intai cu tine insuti. Nu poti sa ingrijesti sau sa ajuti pe altul, daca intai nu te ingrijesti si ajuti pe tine insuti.
19. Respecta alte credinte religioase. Nu-ti forta credinta ta asupra altora.
20. Imparte din ceea ce ai. Participa la lucrul de Caritate.

miercuri, 12 ianuarie 2011

Invidia - otrava sufletului

   "Invidia calomniaza virtutea: pe cel viteaz il numesc nechibzuit, pe cel cumpatat nesimtitor, pe cel drept aspru, pe cel intelept nelegiuit, pe cel marinimos il numesc marunt, pe cel darnic risipitor, iar pe cel avar il numesc, din contra, econom".
              

    "Nu-l invidiati pe cel bogat pentru averea sa, pe cel puternic pentru demnitatea sa si pe cel intelept pentru stiinta sa, caci toate acestea sunt mijloace ale virtutii doar pentru cei care le intrebuinteaza bine, fiindca fericirea nu sta in ele insele."
                   

        " Asa cum rugina manânca fierul, tot astfel invidia macina sufletul. "

        "Invidia este cel mai greu de mânuit dintre toate felurile de dusmanie, caci pe toti ceilalti dusmani îi îmblânzesc binefacerile, dar pe cel pizmas si rautacios, darul si binele îl atâta mai rau. "

        "Nu este patima mai grea si care sa prinda mai repede sufletele oamenilor ca invidia, iar aceasta, prea putin întristându-i pe ceilalti, îi face rau, în primul rând, celui ce-o poarta. "
     
         "Invidia întuneca fericirea aproapelui."

                                                                          Sf Vasile cel Mare

luni, 3 ianuarie 2011

Reusita

Să râzi mult şi des; să câştigi respectul oamenilor inteligenţi şi afecţiunea copiilor; să obţii aprecierea criticilor corecţi şi să înduri trădarea prietenilor ipocriţi; să apreciezi ceea ce este frumos şi să descoperi ce este mai bun în fiecare; să laşi în urma ta o lume un pic mai bună, fie printr-un copil sănătos, fie printr-o bucată de grădină, sau printr-o condiţie socială îmbunătăţită; să ştii că măcar un suflet a respirat mai uşor pentru că ai trăit tu. Asta înseamnă că ai reuşit.
— Ralph Waldo Emerson

duminică, 2 ianuarie 2011

Viata lunga si fericita

Astazi,din intamplare am gasit o carte interesanta,despre viata unor oameni care traiesc in Hunzia,un tinut al Pakistanului de rasarit.Cartea se numeste "Secretul sanatatii tribului Hunz" - Renee Taylor. Ceea ce e surprinzator si cu totul iesit din comun este faptul ca,acesti oameni reusesc sa traiasca peste o suta de ani intr-o stare de sanatate fizica si mentala de exceptie.
In randul lor nu se gasesc oameni care sa fie bolnavi de cancer,boli cardiovasculare copiii lor nu fac bolile copilariei,nu folosesc banii,nu platesc impozite,nu sunt inchisori,nu sunt divorturi,nu sunt magazine,traiesc o viata simpla si naturala,nu-i asa ca este ceva nemaiauzit??Dar nu am de gand sa va povestesc toata cartea ,daca v-am facut curiosi o gasiti:http://www.scribd.com/doc/15922864/Renee-Taylor-SECRETUL-Vietii-Tribului-HUNZA.